Autor Wątek: Problemy z forum, Komentarze do zmian, Sugestie  (Przeczytany 42122 razy)

0 Użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline mrożon

• Użytkownik
  • **
  • Poziom: Początkujący
  • Specjalizacja: Ogólny
Odp: Problemy z forum, Komentarze do zmian, Sugestie
« Odpowiedź #980 dnia: Lipiec 13, 2010, 06:49 »
Jezu dobrze jest jak jest, czyli najpierw upomnienie słowne, potem ban(an).
Tylko zauważyłem, że wszyscy wiedzą o bumpowaniu dopiero po 48h, a w regulaminie pisze tylko tyle:
1.2 Unikaj pisania postów bezsensownych lub niewnoszących nic do dyskusji, oraz pisania kilku postów pod rząd.
Właśnie za to dostałem bana, że o tym nie wiedziałem więc można by dać taką małą poprawkę:
1.2 Unikaj pisania postów bezsensownych lub niewnoszących nic do dyskusji, oraz pisania kilku postów pod rząd w czasie krótszym niż 48 godzin.

http://www.golodir.cba.pl - Forum o Rpg Makerze oraz grze Golodir Księga Zmysłów.
http://www.poomoc.pl/# - Klikaj i pomagaj codziennie!

Offline Kushi

• Na zasłużonej emeryturze.
  • Zasłużeni
  • Zaawansowany użytkownik
    • http://kushipl.deviantart.com/
  • Poziom: Zielony
  • Specjalizacja: Grafik
« Odpowiedź #981 dnia: Lipiec 13, 2010, 18:28 »
@Słabix - ile razy już odchodziłeś definitywnie z tego ( beznadziejnego, z durną administracją, takiż samymi użytkownikami, którzy jedynie lansują się screenami ) forum? ;-)

A próby filozoficznych rozważań na temat twora, o nazwie "scena" sobie daruje, bo to nigdy nie było fajne.

@down - mówię filozoficznych, bo niektórzy robią z tego świętą szopkę i takim powiem, że, jak sam słusznie ująłeś, mnogość indywidualnych jednostek twórczych, nie może tworzyć osobnego tworu, czy bardziej dosadnie, bytu, który miałby w dodatku rządzić się jakowymiś prawami a priori. A to, co zresztą sam reprezentujesz, jest próbą udowodnienia, że tak jednakowoż jest. Że gry robimy, nie screeny, że tak należy, że tak jest słusznie, że to jest naturalne ( prawo ). Nie, tą tak zwaną scenę tworzą użytkownicy i oni nadają jej ruch. Jeśli rmxp kropka pe el, ma nie być częścią tej wyświęconej substancji, którą nazywasz sceną, a którą ja, jak słusznie zauważyłeś, wcale się nie interesuje, niech tak będzie, mam to w tyle, szczerze.

Btw. nie lubię, jak ktoś najpierw nudzi jednego z członków administracji o zdjęcie perma, a potem nazywa ją ( administrację ), jak cytuje, 'hujową'. W związku z czym Ciebie też nie specjalnie lubię, elo.
« Ostatnia zmiana: Lipiec 13, 2010, 19:58 wysłana przez Kushi »

Offline Sabikku

• Moderator globalny
    • Zamthir.
  • Poziom: Mistrz
« Odpowiedź #982 dnia: Lipiec 13, 2010, 19:36 »
Bo cię scena zupełnie nie interesuje, przecież tego nie ukrywasz (definitywnie). Niby nic złego, choć aż się prosi o negatywny komentarz. No i od kiedy to grupka twórców gier przed komputerami na kilku forach... jest tworem xd.
A nie odchodziłem stąd ani razu (tym bardziej definitywnie). Nigdy też nie napisałem niczego takiego, krytyka forum nie oznacza od razu obojętności czy niechęci do społeczności (zresztą krytyka w stronę użytkowników nie odnosi się do nich wszystkich). A była (i jest :)) tylko krytyka. Poza tym nie pisałem nic o beznadziei, ale to nieważne. Bo, kurcze, co ma tu mój stosunek do forum, kiedy mowa o jakichś ostrzeżeniach.
Sabikku. Sabikku. Sabikku. Za 'Ugi' dostałem kiedyś warna xd.

@up: Ta, między owym nudzeniem, a wyzywaniem administracji (w sprawie x-techa) minęło jakieś pół roku, nie wspominając że owy członek moderacji już doń nie należał. No i zwykły, żaden perm.
Ciekaw jestem, czy gdyby słowo scena nie istniało i nazywałoby się to 'społecznością twórców w RMie' miałbyś takie zdanie jakie masz. W końcu każda społeczność rządzi się swoimi prawami, coś się dzieje, jest jakaś historia itd. Nie zaprzeczam temu, bo przecież widać to na przestrzeni internetu. Reszta (z moich słów) to nie tyle oznajmianie jej praw i nakazywanie jak powinna wyglądać, co komentowanie obecnej sytuacji i jakaś próba zmiany (może ktoś przeczyta i sobie pomyśli). Coś jak spam x-techa.

No i jeszcze @down - Nudzi ci się komentowanie nazywania sceny sceną (którego, zresztą, jakoś nie widziałem z twoich ust), ale samo nazywanie sceny sceną wcale ci się nie nudzi. Nie mówiąc o postawie którą reprezentujesz postami (co do sceny), która bierze ją tak samo 'rzeczowo' jak moja. Bez komentarza.

Yay, widzę że pseudodystans staje się modny. Powinienem chyba napisać w sygnie 'Mam Wyjebane.'. Będzie to równy poziom co słowa niektórych z was, którzy za plecami nie zgrywają jakichś dystansowców i są bardziej wczuci niż większość sceny.
« Ostatnia zmiana: Lipiec 14, 2010, 19:02 wysłana przez Sabikku »

Offline Dan

• Moderator globalny
    • Dan.zamthir.net
  • Poziom: Dobry
« Odpowiedź #983 dnia: Lipiec 14, 2010, 12:06 »
Nie chce mi się dostosowywać do wszystkich waszych hipotez (w końcu jestem leniwym moderatorem, c'nie) ale imo lepiej dostać bana na trzy dni i wrzucić na luz, niźli zostać ukaranym na dwa miesiące po zebraniu dziesięciu ostrzeżeń - tak jak to kiedyś było.

A nadawaniu naszej małej internetowej społeczności pojęcia "sceny" nie będę komentował, już dawno mi się to znudziło. Jak dla mnie zbyt dobitne zobrazowanie tego, że niektórzy nie mają co robić z życiem, skoro przemęczają głowę takimi pierdołami jak wyżej wymieniona, tudzież systemem ostrzeżeń na jakimśtam forum w jakimśtam zakątku internetu :)

Offline Guv

• Użytkownik
  • **
    • Golodir- Forum o Rpg Makerze
  • Specjalizacja: Pisarz
« Odpowiedź #984 dnia: Lipiec 21, 2010, 19:55 »
A co powiecie na kolejne spotkanie typu BeVoo's B-Day? Po komentarzach widać że bardzo wam się podobało ^^.
www.golodir.cba.pl - NOWE forum o Rpg Makerze XP i moim projekcie- Golodir: Księga Zmysłów!

Offline Berkel

• Użytkownik
  • **
  • Antropomorficzna personifikacja
    • http://www.rmxp.pl
« Odpowiedź #985 dnia: Lipiec 21, 2010, 20:52 »
Jak masz urodziny, to czemu nie.

Offline Guv

• Użytkownik
  • **
« Odpowiedź #986 dnia: Lipiec 22, 2010, 10:52 »
Nie chce mi się 10 miesięcy czekać xD. Możemy tak ''od siebie'' zorganizować.
www.golodir.cba.pl - NOWE forum o Rpg Makerze XP i moim projekcie- Golodir: Księga Zmysłów!

Offline Felix

• Użytkownik
  • **
  • What?
« Odpowiedź #987 dnia: Lipiec 22, 2010, 11:11 »
Ale wtedy to już nie będzie spotkanie typu BeVoo's B-Day, bo to były urodziny.
Jak nie wydasz chociaż dema to urwę Ci jajca.

Offline Guv

• Użytkownik
  • **
« Odpowiedź #988 dnia: Lipiec 22, 2010, 11:33 »
Ale czy to muszą być czyjeś urodziny? Jeżeli tak to kto w najbliższym czasie będzie je obchodził? ^^

Offline Streamer

• Administrator
  • Użytkownik
    • Forum o grach i nie tylko!
« Odpowiedź #989 dnia: Lipiec 22, 2010, 21:56 »
Tak, Jan Kowalski spod Szczecina.

Offline Streamer

• Administrator
  • Użytkownik
« Odpowiedź #990 dnia: Sierpień 01, 2010, 11:39 »
Co z tym konkursem dotyczącym mapek? Kushi mówił, że inicjatywa przejdzie w wakacje, ale jednak zapomniano o niej ^^" . Wiem, że ja nie mogę go organizować, ale jednak... ktoś jest chętny?

Offline Senga

• Virquo
  • The Cult
    • Senga Home Site
  • Specjalizacja: Mapper
« Odpowiedź #991 dnia: Sierpień 01, 2010, 12:09 »
Pisałem do Kushiego odnośnie konkursu robienia mapek, jednakże nie dostałem odpowiedzi. Także nie wiem, czy może coś z tego być.

NOWY NEWS :)

Offline Senga

• Virquo
  • The Cult
    • Senga Home Site
« Odpowiedź #992 dnia: Wrzesień 03, 2010, 22:17 »
Chciałbym zauważyć, że nie działa opcja "Nieprzeczytane wiadomości". Wiadomości pokazują się albo nie wszystkie, albo w ogóle, co przeszkadza w przeglądaniu tematów ;)

Offline Streamer

• Administrator
  • Użytkownik
« Odpowiedź #993 dnia: Wrzesień 03, 2010, 22:23 »
Akurat to nie jest błędem.

Offline Yaslon

• H̱͉̫͚̗̲̦̒ͪ̍ͫ̒ͫ̚͜͟E̷̶̡̞̱̣͙̱̹͔̍̋͆͐̂ ̵̝̳̯̝̞̻̏̒ͮ̽̀̎ͭ͞Ć̡̛̥͉̩͎ͨͯͥ̎O̴̲̔̏͋̐ͣ̈̚M̑ͯ҉̪̱E̴̡̖̙͎ͫ̀S̆
  • Moderator globalny
  • wielki tłusty babsztyl kierujący instytutem
« Odpowiedź #994 dnia: Wrzesień 04, 2010, 10:34 »
Jeśli mówisz o "Pokaż wiadomości od ostatniej wizyty" to uwaga, pokazuje to tylko... wiadomości od ostatniej wizyty. Jak chcesz wszystkie nieprzeczytane to "Kliknij tu, aby wyświetlić wszystkie nieprzeczytane wątki"

Offline Senga

• Virquo
  • The Cult
    • Senga Home Site
« Odpowiedź #995 dnia: Wrzesień 04, 2010, 13:24 »
Chodzi o to, że na niebieskim pasku przed każdym forum jest napis Nieprzeczytane Wiadomości. Przed resetem działał on normalnie, wciskało się, i pokazywał ostatnio nieprzeczytane posty. Teraz pokazuje albo nie wszystkie, albo w ogóle, mimo, że są nowe nieprzeczytane wiadomości.

Offline Nightcrawler

• Administrator
  • Użytkownik
  • IGNORANCE IS STRENGTH
  • Poziom: Początkujący
« Odpowiedź #996 dnia: Wrzesień 04, 2010, 13:36 »
Zapewne pokazuje tylko nieprzeczytane wiadomości od przeniesienia na nowy serwer, a tych raczej nie ma za wiele...
"Dziś dziękujmy Bogu za to, że - odbierając czas i miejsce - zostawił nam szansę śmierci. I módlmy się, żeby się nie rozmyślił"

Offline Senga

• Virquo
  • The Cult
    • Senga Home Site
« Odpowiedź #997 dnia: Wrzesień 04, 2010, 19:50 »
Ehh, nie rozumiesz mnie..

Klikam, i pojawia się: Brak nieprzeczytanych wątków od twojej ostatniej wizyty.
Jednak wchodzę w forum i przy najnowszych tematach, których nie czytałem pojawia mi się:

Offline Colombos

• Użytkownik
  • **
« Odpowiedź #998 dnia: Wrzesień 04, 2010, 19:53 »
Być może raz kliknąłeś, ale nie przeczytałeś wszystkiego. Gdy chciałeś to zrobić po raz drugi nie zostało to uwzględnione jako nowe wiadomości od ostatniej wizyty, ale po prostu nieprzeczytane.

Offline Dave.

• Użytkownik
  • **
  • Master of Puppets
  • Specjalizacja: Grafik
« Odpowiedź #999 dnia: Wrzesień 06, 2010, 06:38 »
Nowy lay forum wygląda ciekawie. Widać powrót do korzeni - zieleń. Podoba mi się kwiatowy wzorek w tle banneru. Jednak sama grafika - a w szczególności Switch - mnie drażni. Mowa tu nie o samym smoczku, lecz o sposobie jego wklejenia - krawędzie mają białe pozostałości po oryginalnym tle. Poza tym na dole jest paskudnie ucięty cień.
Do napisu nie mam raczej zastrzeżeń. Zwykły, prosty, czytelny. Czyli stary klimat został zachowany.